Inloggen met DigiD

Om in te loggen in het webportaal moet u zich eerst eenmalig aanmelden bij DigiD.

Wat is DigiD?

Met uw persoonlijke DigiD (een gebruikersnaam en wachtwoord) kunt u zich identificeren op websites van de overheid en van organisaties die een overheidstaak uitvoeren. Zo weten deze organisaties dat ze echt met u te maken hebben.
Ook de gemeente Nissewaard maakt gebruik van DigiD. U kunt doormiddel van uw persoonlijke DigiD inloggen in het webportaal van de gemeente Nissewaard.

In 3 stappen uw eigen DigiD

Voor het verkrijgen van uw gebruikersnaam met wachtwoord, hoeft u zich maar één keer aan te melden. Dat gaat eenvoudig:

  1. Ga naar www.digid.nl.
  2. Vul vervolgens uw burgerservicenummer, geboortedatum, postcode en huisnummer in. Ook kiest u zelf een gebruikersnaam met wachtwoord. DigiD stuurt dan per post een persoonlijke activeringscode naar uw (huis)adres zoals bekend bij uw gemeente.
  3. Door die code samen met uw gebruikersnaam weer in te vullen op de website van DigiD activeert u uw registratie. U kiest zelf uw definitieve wachtwoord waarmee u voortaan gebruik kunt maken van een groeiend aantal elektronische diensten van de overheid.

Let op!

DigiD is een initiatief van de overheid om haar elektronische dienstverlening richting particulieren te verbeteren en te vereenvoudigen.

Voor meer informatie over DigiD kunt u terecht op de website: www.digid.nl